Böcker

Böcker

Sjunga solo

Sjunga solo är en bok om vänskap och sång, lagom för läsare som är 12-15 år. Agnes och Elin har varit kompisar sedan dagis, även om de är väldigt olika. Elin tjatar på Agnes att hon ska följa med till kören som Elin sjunger i, och till slut säger Agnes ja. Mest för att få slut på tjatet. Kören ska sjunga på en festival och när Elin blir sjuk får Agnes sjunga solot istället. Men vad tycker Elin om det?

Sjunga solo kom ut på Nypon förlag i januari 2019 och kan köpas i alla nätbokhandlar.     

Något hemligt 2

Något hemligt är andra boken om Mateo och Bim. Den handlar om när de hittar övergivna kattungar i ett skjul i skogen. När kattmamman försvinner och ungarna nästan svälter ihjäl måste Mateo och Bim gör allt de kan för att rädda dem. Tur  att de kan tala med djur!

Något hemligt kom ut i augusti 2018 på Nypon förlag och kan köpas i alla nätbokhandlar.

Utan ord

Utan ord är en spännande lättläst bok om vänskap och djur, för barn 9-12 år gamla. Den handlar om Mateo och Bim, som båda har dyslexi och har det kämpigt i skolan. Men de har också en gåva – de kan tala med djur! När de upptäcker att en häst vanvårdas av sin ägare vet de att de bara måste rädda den. Även om det är farligt …

Utan ord kom ut i augusti 2017 på Nypon förlag och kan köpas i alla nätbokhandlar.

berthet_dimensioner_omslag_inb

Dimensioner är den första delen i en trilogi, en ungdomsroman om en kärlekshistoria bortom tiden. Boken kom ut i oktober 2015 och gavs ut på Modernista. Sedan dess har jag och Modernista avbrutit samarbetet, så del två i trilogin, Tunnlar, kommer inte ut hos Modernista. Boken är färdigskriven och jag klurar just nu på hur jag ska få ut den till mina läsare.

»Jag fastnade direkt när jag började läsa Dimensioner. Lite Twilight-känsla. En serie jag absolut kommer att läsa vidare!« Betyg: 4/5 – MADDES BOKBLOGG

»Vilken debut! Handlingen är underbar och Sofie Berthet har lyckats bygga upp en värld och en historia som engagerar och underhåller. En fantastisk bok.« RICKUS BOOKSHELF

»Dimensioner är en av de bättre böckerna inom genren på länge. Nu väntar jag otåligt på nästa del i serien!« MIDNATTS ORD

»Jag blev positivt överraskad. Om ni vill ha en ungdomsroman som fokuserar på vardag och relation fast med inslag av tidsresor så har ni hittat alldeles rätt.« BOKTYCKE

Sjuttonåriga Nova lever ett helt vanligt liv i en liten ort på den skånska sydkusten. Tills hon träffar Alex – då förändras allt. Han är inte som någon annan, och Nova faller handlöst.
Men så kommer chocken: Nova får veta att Alex är från framtiden, och att resor mellan dimensionerna – tidsresor – är möjliga. Nova får dessutom reda på att hon är den första människan i historien med förmågan att förflytta sig i tiden. Det öppnar magiska dörrar: Hon får uppleva saker som ingen annan upplevt, saker hon inte kunnat drömma om.
Men Novas förmåga utgör också ett hot mot det strikt uppdelade framtidssamhället, något som gör henne till måltavla för mäktiga krafter. Och samtidigt som hela hennes liv förändras försöker hon desperat hålla fast vid den omöjliga kärleken till Alex.

»Dimensioner har lånat sin intrig från Terminator-filmerna. Men placerat den i Trelleborgstrakten, med 17-åriga Nova i huvudrollen. Det är ett innovativt och kul upplägg, inte minst som Berthet tar tillvara ortens långa historia från stenåldern, och antyder en spännande ramberättelse om en framtida miljökatastrof.« HELSINGBORGS DAGBLAD

»Jag blev fort fast. Det är ett intressant och fängslande koncept, bra karaktärer, spänning och ett alltigenom bra språk. Dessutom utspelar ju boken sig i Skåne!Dimensioner är första delen i Nova-trilogin och om jag kunde se in i framtiden så skulle jag nog se mig själv som läste andra delen. För ja, det kommer jag att göra.« DOLAS BOKBLOGG

»Dimensioner är en stark debut och Sofie Berthet ger oss en unik och fräsch berättelse. Jag ser fram emot fortsättningen.« BOKHUSET

Antologier

Noveletter till jul

Min novell Julens själ finns med i antologin Noveletter till jul. Boken kommer ut i september 2017 på Solvändan förlag.

maskinblod-3

Min science fiction-novell Bortom inomhus finns med i Maskinblod 3Affront förlag. Gavs ut hösten 2014.

DSC_0411

Jag deltar med två texter i antologin KÖTT OCH GULD. Här finns även texter skrivna av mina  begåvade klasskamrater på Skurups Folkhögskolas Skrivarlinje. Publicerades våren 2014.

oversinnlig_njutning-alexandersson_alexandra-24137936-372884975-frnt

Två av mina noveller, Frö och Att inte riktigt försvinna, finns med i antologin Översinnlig njutning från Mörkersdottir förlag. Publicerades hösten 2013.

 

 

 

Annonser

15 thoughts on “Böcker”

 1. Rebecka skriver:

  Hej, när släpps din bok Tunnlar? Jag läste första delen ch kunde inte lägga ifrån mig den! Tacksam för svar ☺️

  • Hej Rebecka!
   Vad kul att du tyckte om Dimensioner! Det finns ännu inget utgivningsdatum för Tunnlar, men jag hoppas på slutet av det här året, eller början av nästa. Hoppas att du orkar vänta!
   Bästa hälsningar
   Sofie

   • Rebecka skriver:

    Ja gud ja, älskade den verkligen. Hur bra som helst 🙂
    Åh så länge! Jaja det är bara att vänta, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som man brukar säga!

 2. Jag lovar att göra allt i min makt för att den ska komma ut så snart som möjligt … och vara så bra som möjligt 🙂

 3. Rebecka skriver:

  Hej Sofie! Jag vart jätte glad över att du svarade på min första kommentar då jag trodde att min fråga skulle förbli just en fråga. Men jag skriver nu här igen då jag har en fråga som kanske egentligen är lite svår att svara på men tänkte att jag ändå kunde ge det ett försök, då du faktiskt är författare 🙂

  Jag håller just nu på att skriva på något som jag hoppas kanske ska kunna bli en bok en dag. Men som den snart sjuttonårig tjejen jag är har jag ingen vidare stor erfarenhet när det kommer till hur man får en bok tryckt, vilka krav som finns och hur man ska gå till väga helt enkelt. Jag har alltid älskat och skriva och har gjort det så länge jag kan minnas, men står lite inför ett stup då jag inte vet hur jag ska fortsätta när själva historien är klar och avslutad.

  Jag förstår självklart ifall du inte kan säga exakt hur jag ska göra eller tänka på men jag tänkte om du eventuellt hade några tips eller förslag. Hur gjorde du när du släppte din första bok? Som sagt, du behöver inte svara ifall du känner att det är något du inte vill dela med dig om 🙂

  Hälsningar Rebecka 🙂

 4. Hej Rebecka! Tack för ditt meddelande! Vad kul att du skriver! Och att du har kommit så långt – om jag förstår dig rätt har skrivit hela din berättelse. Snyggt jobbat!
  Jag vill gärna hjälpa dig genom att berätta hur det var för mig, hur jag gick till väga när jag blev publicerad första gångerna. Och kanske ge några allmänna tips också 🙂 (kan bara inte låta bli, jag är en sådan person som konstant tipsar alla om … typ allt). Jag har fullt upp några dagar framöver, men jag lovar att skriva om det här som ett inlägg på min blogg mot slutet av veckan. Om du har fler frågor sedan får du gärna maila till mig på sofie.berthet(at)outlook.com, så ska jag svara så bra jag kan.
  Hälsnignar
  Sofie

 5. Rebecka skriver:

  Gud så snällt! Ja men då håller jag utkik här under veckan! Ser så fram emot att få läsa det!

  Tack, hälsningar Rebecka

 6. Ellinor skriver:

  Hej Sofie! När kommer Tunnlar ut i bokhandlarna? Kan knappt bärga mig tills jag får sätta mig och läsa fortsättningen!
  /Ellinor

  • Hej Ellinor! Vad kul att höra att du väntar på Tunnlar! Boken är färdigskriven, men tyvärr kan jag inte säga när den kommer att finnas att läsa. Förlaget och jag har avbrutit vårt samarbete, så nu tittar jag på andra möjligheter till utgivning. Så fort jag vet mer kommer jag att berätta om det här på bloggen!
   Sommarhälsningar, Sofie

 7. Hej!

  Vill bara säga att jag längtar verkligen efter Tunnlar. Håller tummarna för att du hittar ett bra förlag! Jag är själv uppväxt väldigt nära Skateholm och gick på SSG i slutet av 90-talet, så det gav boken en extra dimension (hehe).

  • Vad kul att höra, Emma! Jag jobbar på det! Spännande att du växte upp nära Skateholm också – vi kanske känner varandra? Fast jag gissar att jag är 10 år äldre än dig och då gick vi ju inte i skolan samtidigt …

   • Jag bodde i Trelleborg, så chansen är liten. Vi hade fritidshus i Beddingestrand som vi var i varje helg och lov och det är det jag räknar som hemma, då mina föräldrar dessutom bor där nu och rötterna är där. Tog studenten ’99. Var djupt fascinerad av skateholmsutgrävningarna som liten, som tonåring drog jag repor på campingen i Skateholm i hopp om att något kul skulle hända, drömde om att Granhyddan skulle vara som när min mamma växte upp, att det skulle hända kul grejer där. Så omgivningarna ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag har själv amatörskrivit om dem. Nu blev det lite långt här!

 8. Då har vi nog inte setts. Jag tog studenten 90 och sedan flyttade jag utomlands. Men Tullstorp där jag växte upp känns fortfarande hemma för mig. När jag är där tar jag gärna en promenad på stranden i Skateholm. Och nu i helgen tänkte jag gå på Mitt i byn, söndag 10/9 kl 11-15 på idrottsplatsen i St Beddinge. Folkligt och trevligt! Kanske har du varit där tidigare år? Annars rekommenderar jag det varmt!

 9. isabel wahlström skriver:

  när kommer tunnlar ut?

  • Hej Isabel!
   Den enkla och korta svaret är – jag vet tyvärr inte. Som jag har skrivit här på bloggen innan är manuset färdigskrivet, men en del redigering återstår. Och eftersom jag jobbar med annat än skrivande på mer än heltid och dessutom har en familj med tre barn att ta hand om vågar jag heller inte sia om när det blir klart. Men jag lovar att meddela här på bloggen – så håll utkik här!
   Trevlig lässommar!
   Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s