Etiketter

,

DSC_0288

Våren är en suverän tid för att skriva! Speciellt om man inte låter sig stressas av att grannarna kör runt med gräsklippare och annat och gör fint i sina trädgårdar.

Våren är perfekt för haiku, jag drabbas av ett begär att gå ut och skriva haiku när vitsipporna blommar (som ovan i Alnarpsparken) och löven spricker ut på alla träd. Till och med när fåglarna sjunger klockan fyra på morgonen vill jag skriva haiku. Nej vänta, nu ljög jag. Då vill jag bara döda dem och somna om.

Utomhusskrivande var något som jag testade på min skrivarkurs för barn och ungdomar i torsdags. Vi tog en filt och satte oss på gräset utanför biblioteket i Åkarp. Där satt vi i sol och skånsk blåst och lät oss inspireras av våren. Och vilka fina dikter det blev! De är fantastiskt duktiga, mina elever!

Efter en administrativ lördagsförmiddag ska jag sätta mig ner och skriva. Jag ska ner i Tunnlarna igen. Det blir blod, det blir död, det blir kärlek. Jag är på sluttampen av Tunnlar och det är väldigt spännande. Ni får läsa hösten 2016!

Annons