Etiketter

Jag har gjort dåliga affärer på sista tiden. Riktigt dåliga.

Först var jag för ovanlighetens skulle på en loppis och blev lurad på priset. Om man sätter upp lappar på hur mycket det kostar får man faktiskt hålla sig till det. Om det dessutom finns ett pris på Trivial Pursuit-spelet som jag tänkte köpa på 20 kr är det inte schysst att pilla bort lappen mitt framför ögonen på mig och säga att spelet kostar 60 kr. Eller att de fyra sakerna från lådan 4 för 10 kr kostar 40 kr. Visst, jag kunde lämnat sakerna hos tanten som ville ha mycket pengar, men där stod dottern med stora ögon. Så jag lämnade loppisen 80 kr fattigare (efter prutning) och med den fasta övertygelsen att aldrig mer gynna Lions.

Hem kom jag med ett TP som visade sig vara hopplöst föråldrat och omöjligt att spela med barnen. De saknar referensramar för vad som hände 2001 … och jag kommer inte heller ihåg speciellt mycket. Jag får helt enkelt konstatera att jag inte är en loppisperson.

Sedan gick jag bet på en bok på Cdon. Jag brukar handla de flesta av mina böcker där, även om jag ständigt förfasas över hur lång tid det tar att skicka hem en bok till mig. Presenter måste beställas minst 2 veckor i förväg och inte ens då kommer de alltid fram i tid. Däremot köpte jag en keps där en gång, den kom dagen efter. Jag fattar ingenting … Men jag önskar hett att de ska förkorta sina leveranstider så att jag inte behöver planera min läsning så långt i förväg.

Sent omsider har jag börjat läsa Diana Gabaldons böcker. Jag fastnade aldrig för dem när de kom ut på 90-talet och inte förrän jag sett Outlander gav jag mig på första boken. Och gillade den så mycket att jag ville köpa bok nummer två. Som aldrig kom. När jag gick in och kollade status såg jag att leveranstiden låg på 5-15 dagar! Som Cdon sedan ändrade till att de inte vet när de kan leverera boken.

Jag gick till biblioteket och lånade boken istället. Mycket snabbare. Och väldigt billigt. Fast jag ville egentligen ha boken hemma i hyllan.

Nej, jag ska nog hålla mig från shopping ett tag. Det verkar inte som om jag är så bra på det. Vet inte ens om jag vågar gå ner och handla mjölk på Ica …

Annons