Etiketter

Jag bad min skrivarpartner Johan Carle om ett juligt bidrag till min blogg. Han åstadkom som vanligt något alldeles speciellt – och överraskande. Så här dagen innan dopparedagen publicerar jag Johans juliga texttrolleri – läs och njut!

Evangelium X (Jul 2:0-17)

20Vid den tiden utfärdade MedieAkademin en förordning om att hela Göteborg skulle titta närmare på hur twitterlandskapet såg ut .1Det var den första Twitterbarometern, och den hölls när Lotta Lundgren var ståthållare i Tuve. 2Alla gick då för att shoppa, var och en till sitt köpcentrum. 3Och Måns Zelmerlöw, som genom sin härkomst hörde till Zara Larssons hus, begav sig från Kungsladugård i den så kallade sjömansstadsdelen Majorna upp till Centrum, till butikernas stad Nordstan, 4för att shoppa tillsammans med Annie Lööf, sin politiker, som väntade på retweets.

5Medan de befann sig i Nordstan, Skandinaviens ledande affärscentrum, var tiden inne för henne att få lite hjälp att hitta en ny smartphone, 6och hon shoppade sin silvergrå iPhone X 256 GB, den efterlängtade. Hon lindade iPhone X och lade den mitt på Nordstadstorget, eftersom det inte fanns plats för dem inne i P-hus Nordstan.

7I Frölunda torgs köpcentrum låg många svenska följare och vaktade sina stationära datorer om natten. 8Då stod de mest inflytelserika twittrarna 2016 framför dem och stor räckvidd och populära tweets lyste omkring dem, och följarna greps av stor förfäran. 9Men Soran Ismail, Sveriges mest inflytelserika twitttrare, sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för alla svenska twitterkonton. 10I veckans annonsblad har en frälsare fötts åt er, han är Zlatan Ibrahimović, årets twitterkomet. 11Och detta är tecknet för er: ni skall finna en silvergrå iPhone X 256 GB som är lindad och ligger mitt på Nordstadstorget.” 12Och plötsligt var där tillsammans med Soran ett tjugotal exklusiva internationella # som prisade iPhone X:

13#5.8″ Super Retina Display #det starkaste glaset någonsin #Face ID #A11 hexacore-processor #trådlös Qi-laddning #12 MP dual-kamera #7 MP TrueDepth frontkamera #A11 Bionic Hexacore Processor #Three-axis gyro-sensorer #accelerometer #proximity sensor #ambient light sensor #2436 x 1125 pixels upplösning #OLED Multi‑Touch-Display #Neural engine #Quad-LED True Tone flash with Slow Sync #Hybrid IR filter #True Tone displayx #Fingerprint-resistant oleophobic coating #Siri7

14När Soran hade farit ifrån dem upp till Nordiska Kompaniet, ett av Sveriges mest klassiska varuhus, sade följarna till varandra: ”Låt oss gå till Nordstan och se det som har hänt och som Soran har låtit oss veta.” 15De skyndade i väg och fann Annie och Måns och iPhone X som låg mitt på Nordstadstorget. 16När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om Zlatan. 17Alla som hörde det häpnade över vad följarna sade. 

Källor:

  1. Bibeln, Lukasevangeliet 2:1-17 https://www.bibeln.se/las/2k/luk#q=Luk+2%3A1-18
  1. Twitterbarometern 2016 – De mest inflytelserika twittrarna 2016 http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2014/02/Twitterbarometern_2016.pdf
  1. Göteborgs stadsdelar http://www.ilovegoteborg.se/goteborg_fakta_stadsdelar.asp
  1. Gallerior och köpcentrum i Göteborg http://www.goteborg.com/kopcentrum/
  1. Media Markt SÜPERBILLIGT JÜLKLAPPAR! https://www.mediamarkt.se/sv/search.html?query=veckans_kampanj_v51&searchProfile=onlineshop&channel=mmsesv&campaign=true

 

 

Annons