Nästa höst kommer jag att ge ut en faktabok om agility på Nypon förlag. Arbetet med boken är i full gång! Det är så spännande – min första faktabok  – och det finns utrymme för en massa roligheter.

Förra helgen var jag till exempel på VM i agility i Kristianstad. En genomtrevlig upplevelse! Nu var det mitt första VM alla kategorier, men jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så gemytligt med tävling på den här nivån. De tävlande som blev diskade (och det är många i agility, det räcker att ta ett hinder på fel håll) hyllades med hög musik och taktfasta applåder medan de sprang klart banan. Flest applåder fick en man som råkade springa på ett hinder och välta det. Det är en riktig tabbe i agility och givetvis inget man vill göra i ett VM. Taket på arenan nästan lyfte av sympati …

Och i morgon blir det mer agility. Då intar jag, fotografen Alva Axelsson och ett gäng hundar, barn och ungdomar en agilityplan för att ta bilder till boken. Ska bli jätteroligt det med!

Annons