20190325_181108

Denna ljuva syn mötte mig när jag vara på biblioteket i veckan. Som författare är det fantastiskt roligt att se sina egna böcker i bibliotekshyllorna och extra roligt blir det när boken packas upp för utlåning av bibliotekarien, som här.

Jag har den stora turen att bo nära världens bästa bibliotek, Åkarps bibliotek. Här får jag all hjälp jag kan behöva när det gäller att leta reda på olika böcker av ett gäng oerhört kunniga bibliotekarier. För några veckor sedan behövde jag en bok om skolan i olika länder – och vips så stod jag med precis rätt bok i handen.

Åkarps bibliotek har meröppet, så jag kan gå dit nästan närsomhelst. Det är bra, men jag tycker att det är oroande att kommunen drar ner på öppettiderna när personal finns på plats. Bibliotekarierna gör ju hela biblioteket! Det tipsar, hjälper till och står för en service på högsta nivå! Utan dem är ju biblioteket bara en plats med döda ting. Nej, fram för längre öppettider MED bibliotekarier, då lässugna i alla åldrar kan få hjälp att hitta de böcker som passar, utmanar och glädjer dem. Sluta slakta kulturen!

 

 

Annons