Författarbesök i Trollhättan – helt på distans!

Tidigt i höstas medan spridningen av corona ännu höll sig på en lägre nivå kunde flera skrivararrangemang till min stora glädje genomföras, Några hade blivit flyttade från i våras, andra var nya. Vilken fantastisk energi det gav att träffa så många som skriver!

En förmiddag tillbringade jag med klass 3A och 6A på Hjortmosseskolan i Trollhättan. Vi pratade skrivande och böcker och de fick skriva egna berättelser och läsa upp för mig. Så kul att träffa eleverna och dessutom följa med dem ut på rast. Jag blev till och med buren (eller i alla fall Ipaden som jag medverkade genom) till biblioteket och fick se mina böcker på en hylla!

Skrivardag i Kävlinge bibliotek.

I oktober höll jag och Kerstin en Skrivardag på Kävlinge bibliotek. Även med bord utplacerade på coronasäkert avstånd skapades skrivarmagi. Bibliotekarierna Elisabet och Frida välkomnade oss och deltog sedan aktivt i skrivardagen. Vilken energi och skrivarglädje hos alla som var där! Och Kävlinge bibliotek är en riktig pärla – biblioteket inryms i en gammal vacker gymnastiksal. Vi satt i ett rum en bit bort, där det för många år sedan varit ”badhus” dit skolbarn fick komma för att tvaga sig.

Skrivardag i Simrishamns bibliotek.

I oktober var Kerstin och jag också på det vackra biblioteket i Simrishamn. Ett kärt återseende efter vårt besök ganska exakt ett år tidigare. Extra roligt var det att träffa en del av deltagarna från 2019 och höra hur det hade gått med deras skrivande. Vi erbjöd dessutom skrivcoachning och fick diskutera många fantastiska bokidéer.

Planerna var att vi skulle fortsätta med Skrivardagar i Lund, Arlöv och Partille. Jag skulle hålla i en spökhistoriehörna under höstlovet och en massa andra roliga saker var på gång, men … Pandemin seglade upp igen och allt blev inställt. Eller rättare sagt framflyttat, för när vi kan träffas igenom kommer vi att fortsätta med Skrivardagarna!

Jag gör som så många andra just nu – isolerar mig hemma. Men jag tänker på alla er som jag hann möta och prata skrivande med tidigt i höstas och känner mig glad och varm. Jag ser fram emot att träffa er igen och att genomföra många fler Skrivardagar! Håll ut och skriv hemma – vi ses snart igen!

Annons