Malia poserar vant med femte delen av Storgatan 12: Stå i kiosken. Hon vet att när jag tagit tillräckligt många bilder får hon godis!

Jag är så glad att jag får fortsätta skriva om Nora och hennes familj! Den femte delen i serien Storgatan 12, Stå i kiosken, har precis kommit ut och nu hamnar Nora i en alldeles ny situation – hennes son Adam börjar spela innebandy och Nora ska hjälpa till när det är match. Men hon vet inget om innebandy, så hur ska det gå?

Så här fint skrev Helene Ehriander på BTJ om boken:

Detta är den femte delen i den lättlästa serien Storgatan 12 om en familj i Sverige idag. Nora är från Marocko och Emil är född i Sverige. De har två barn och bor i tre rum och kök på Storgatan i Alöv. Deras son Adam har börjat på innebandy och Nora, som läser på sfi och ännu inte pratar så bra svenska, blir lite osäker när hon får reda på att föräldrarna förväntas hjälpa till när det är match. Nora erbjuder sig ändå och hon får vara med i kiosken och sälja fika. Hon lär sig både hur det fungerar och några nya svenska ord. Dessutom får hon nya vänner bland de andra föräldrarna. Det är en vardaglig, positiv och trevlig berättelse om en vanlig familj, och det är lätt att leva sig in i hur Nora upplever situationen. Personerna presenteras innan berättelsen tar sin början, och den korta berättelsen är indelad i kapitel. Berättelsen passar utmärkt för läsare som är nya i det svenska samhället. Boken avslutas med fyra frågor till författaren. Lix ligger på 16 och lättlästnivån är Small. Helhetsbetyg 4 av 5. Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 19/2021

Annons