Etiketter

, , ,

Vissa dagar är perfekta. Från morgon till kväll. Det är sådana dagar som man kommer ihåg länge, länge. Det kan vara en skrivardag när allt bara flyter på och sidorna växer fram ur fingertopparna. Det kan också vara en releasefestdag.

Förutsättningarna var utmärkta – en solig, ljum försommardag. I skolan hade vi författarbesök av Sofia Nordin. Hon delade med sig av författarerfarenheter och skrivande på ett inspirerande sätt och vi diskuterade hennes böcker. Vi hade alla läst En sekund i taget och jag hade dessutom läst  uppföljaren Spring så fort du kan, ungdomsboken Natthimmel och romanerna (för vuxna) Utanmyr och Gå sönder, gå hel. Jag är imponerad av hennes bredd och ser fram emot att läsa mer av henne framöver. Jag kan speciellt rekommendera Gå sönder, gå hel, den läste jag nästan utan att dra efter andan.

Jag firade mitt bokkontrakt med Modernista med mina klasskamrater. Bubbel och kakor blev det på lunchen. Efter skolan drog vi vidare mot Malmö och satte oss i Folkets park. Snack, picknick och fotografering. Och massor av solsken!

Och sedan var det dags för releasefesten! Grands lokaler var utmärkta för ändamålet och vi minglade, signerade böcker och pratade med vänner och bekanta. Jag inledde uppläsningarna med att läsa Bortom inomhus och sedan läste drygt hälften av mina klasskamrater också ut vår antologi KÖTT OCH GULD. Jag fick dessutom reda på att jag kommit in på Skrivpedagoglinjen och var strålande glad.

Kvällen slutade ganska tidigt för min del, för jag åkte hem och packade till sonens klassresa, som jag skulle följa med på. Men det gjorde inget – det hade varit en perfekt dag! Fler sådana!

Annons