Etiketter

,

Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort förut – jag blev intervjuad för en podd. Författaren Kerstin Önnebo, för tillfället föräldraledig från sina studier på Författarskolan i Lund, arbetar med en podd som är högaktuell för alla som gillar att skriva.

Skrivarpodden startar nu i sommar och kommer bland annat att handla om berättarteknik, genre, boken som produkt och analys av texter. Den kommer också att innehålla en bokcirkel med genusperspektiv. Kerstin har under lång tid följt amerikanska skrivarpoddar, men upplevt att hon inte hittat allt hon är intresserad av där. Så hon bestämde sig helt enkelt för att producera podden som hon själv skulle vilja lyssna på. Mycket driftigt!

Jag och Kerstin talade om vad som händer när ett förlag visar intresse för det manus som man jobbat länge med – varje författares önskedröm! Jag berättade om mina erfarenheter av kontakt med förlag och bokkontrakt. Tanken är att jag ska återkomma i ytterligare avsnitt längre fram, exempelvis när Novas tid ges ut i handeln.

Att bli intervjuad under närmare en timmes tid var en intressant erfarenhet. Jag är inte säker på att jag sa något vettigt alls. Men Kerstin sa att hon var nöjd efteråt, så jag hoppas att hon fick något som hon kan använda …

 

Annons