Etiketter

Skate is

Ja jag vet, den tredje januari ska man önska god fortsättning och inte gott nytt år. Men jag tycker fortfarande att det är läge att önska gott nytt år. Det gör man för övrigt under hela januari månad i Frankrike och ingen tycker att det är det minsta konstigt.

Vad kan då vara bättre än en nyårshälsning från Novas strand i Skateholm? Inte mycket! Solnedgången ovan är tagen på annandagen, vid ett nästan spegelblankt hav och under en himmel som nästan var rosa. Vackert så att det förslår.

Men dagen innan såg stranden ut så här:

Skate storm

Havet gick många meter längre upp på stranden och åt sig faktiskt in i sanddynerna på ett sätt som jag aldrig hade sett förr. Novas Alex hade helt klart talat om klimatförändringarna om han hade sett det. Oroande.

Om man kan jämföra mitt liv med de två bilderna ovan är det den översta som passar bäst just nu. Trots julförkylning och ont i bihålorna är min sinnesstämning mer rofylld solnedgång än kall storm. Jag är nästan klar med den näst sista redigeringen av Nova och det går förskräckligt bra, om jag får säga det själv.

Jag sitter många långa timmar med manuset varje dag, jag ska inte sticka under stol med att det är ett tufft jobb. Men det är så kul när jag hela tiden tänker att just den där ändringen tillför något viktigt till berättelsen. Just den där punkten gör skillnad.

Och solen (se ovan!) strålar inom mig när jag tänker på att i år – 2015 – kommer Nova ut! I år kommer du att kunna läsa hennes berättelse i en bok köpt i en bokhandel nära dig …

Annons