Etiketter

,

Författare sitter mycket. Det ingår liksom i deras arbetsbeskrivning, långa stillasittande timmar av skrivande. Och så kommer en dålig eller till och med ond rygg på köpet. Min rygg är inget undantag.

Min rygg behöver träning för att motverka allt sittande. Normalt sett blir det body balance och yoga och många promenader. Jag har blivit i princip beroende av body balance kl 6:30 fredagsmorgnar, där tränar jag upp smidighet och sträcker ut muskler och sedan skriver jag extra bra resten av dagen.

Men passet har till min stora förtvivlan blivit (tillfälligt) ersatt att body pump. Jag hatar body pump! Man blir lika smidig som ett kvastskaft av den träningsformen, men man kan i och för sig få snygga armmuskler och lårmuskler. Det är i princip de enda muskler som tränas. Bara tänk – en hel låt för triceps! Mina triceps skriker att de vill vara i fred och att det tycker att det är jättetråkigt med så mycket uppmärksamhet. Jag kommer inte att träna body pump tillräckligt länge för att bulliga muskler, men jag går ändå muttrande dit varje fredagsmorgon. Alternativet är mer ont i ryggen.

Nej, jag satsar hellre på smidighet. Som igår när min 7-åriga dotter dansade till Let it go ur Frost. Hon gick ner i spagat och split och sedan ställde hon sig på ett ben, tog hälen på det andra i handen och sträckte benet rakt upp/ut. Sådär lite cirkusaktigt. Det tyckte jag såg roligt ut, så jag laddade för att göra samma sak. Då kom mannen springande och undrade om jag verkligen hade tänkt efter. Och det hade jag väl inte.

Jag är fortfarande lite upprörd över morgonens tråkiga träningspass, men nu är det dags att skriva vidare på Tunnlar. I går blev det nästan 8 sidor, får se hur mycket det blir idag!

Annons