Etiketter

,

… fick jag i går. Torsdag och fredag var jag på Skurups folkhögskola, på Skrivpedagoglinjen som jag går det här läsåret. Jätteroligt och väldigt lärorikt varje vecka under hela året, när vi träffas på en lärplattform på nätet. Fem gånger under året träffas vi på riktigt och den här veckan var det alltså dags igen.

Under eftermiddagen igår jobbade vi med Baklandet. Det är världens roligaste skrivövning, tycker jag, och den går ut på att skapa landet bakom berättelsen. I olika tidsbestämda steg utforskade vi våra karaktärer och byggde upp en historia. Jag skrev oavbrutet i två timmar. För en gångs skull hade jag valt att skriva för hand och jag lovar att handen var matt när jag kom till slutet av övningen. 16 A4, pust. Sist jag gjorde övningen körde jag tredagars-varianten. Den rekommenderar jag definitivt en dator till, för tre dagars konstant skrivande för hand är nog inte ens möjligt, inte för mig i alla fall.

Idag guppar karaktärerna som jag skapade och utvecklade igår runt i mitt medvetande. Där ska de få stanna ett tag, för jag tänker skriva klart Tunnlar innan nästa bok får ta tid. Men oj, vad de pockar på uppmärksamheten. Fast å andra sidan händer det intressanta saker hos Nova också, så jag ser fram emot att hänga med henne i eftermiddag.

Annons