Etiketter

… är när böckerna inte längre får plats i bokhyllan. Och när det inte finns plats för fler bokhyllor i huset. Faktum är att mitt hus redan rymmer ungefär tjugo (20!) bokhyllor. Ja, jag vet, det är mycket. Det finns helt enkelt inte fler väggar som man kan sätta bokhyllor vid. Inte med bibehållen husfrid i alla fall.

DSC_0961

Så ibland måste jag *rysning* rensa i mina bokhyllor. Då kan det se ut så här. Jag sa nyligen efter moget övervägande hejdå till fem stora kassar med vänner. Förlåt, böcker. Inte lätt alls.

Men den som tror att mina bokhyllor numera har luckor eller kanske till och med tomma hyllplan misstar sig. Just nu får alla böcker plats, varken mer eller mindre. Den enda platsen för nya böcker är på tvären, intryckta ovanpå de böcker som står upp i hyllorna. Suck.

Visst, det är ett lyxproblem att ha för många böcker. Jag är lyckligt lottad. Men jag ser alltid till att mina utsorterade böcker får en chans till nya hem, jag ger bort dem till kompisar eller skänker till loppis. Kanske kan någon annan få lika mycket glädje av dem som jag har haft.

Annons