Etiketter

Häromkvällen hade jag turen att få se stjärnfall. I plural! Jag stod ute på den skånska landsbygden, några kilometer från havet, och såg stjärnfall efter stjärnfall.

Vackert. Magiskt. Nästan som från en annan värld.

För många år sedan, under en av mina få campingsemestrar, träffade jag på ett par som varje kväll under semestern satt utanför sin husvagn tills de fått syn på minst ett stjärnfall, en satellit och ett flygplan. Jag gillar idén, i alla fall om man semestrar på varma breddgrader och i augusti, när förutsättningarna att se stjärnfall är de bästa under året. Faktum är att det inte tog lång stund alls att upptäcka de tre gästerna på himlavalvet för mig häromdagen.

Men jag stod kvar länge och kände hur det kittlade till i magen för varje stjärnfall.

Passa på du med, gå ut i augustikvällen, helst långt från städernas ljus, och skåda uppåt.

Jag tror att jag ska skriva en science fiction-bok någon gång. Med stjärnfall.

Annons