Etiketter

, ,

DSC_1723

Min skrivarkompis Johan Carle, som bor i Göteborg, har varit i Skåne några dagar. Han har nyligen skrivit avtal på sin första bok – GRATTS JOHAN!! – så vi hade mycket att prata om. Och idag hade vi gemensam skrivardag. Både givande och kul!

Johan introducerade Hoffice-metoden för mig: jobba 45 minuter (i tystnad!) och sedan ta paus i 15 minuter. Under pausen ska man gärna göra något fysiskt och då får man också prata hur mycket man vill. Sedan jobbar man 45 minuter igen, och så vidare!

DSC_1724

I en av pauserna var den fysiska aktiviteten att bära soffor och fåtöljer, eftersom familjens nya soffa äntligen levererades. Lagom till jul! Det visade sig vara en monsterstor soffa, så nu måste jag vänja mig vid att den nästan sväljer hela vårt vardagsrum. Fast den sväljer familjen också, och det var ju liksom tanken. Undrar vilken hörna som ska bli min skrivarhörna?

Under arbetspassen med Johan skrev jag början på årets julnovell. Oj, vad kul jag hade! Räknar med att lägga upp den här på bloggen precis innan jul. Som sig bör när det gäller en julnovell!

Annons