Etiketter

, ,

Nu är jag igång med min skrivarkurs i Kulturskolan i Burlövs regi igen! Vi är inne på fjärde terminen och vi har fortfarande lika roligt, både eleverna och jag.

De har lärt sig massor sedan vi började och kan nu bekvämt sitta och diskutera en karaktärs utveckling eller gestaltning. Det är det många skrivande vuxna som inte klarar det. Dessutom förvånar mina elever mig och imponerar på mig – hela tiden.

Häromveckan skulle vi fördjupa oss i gestaltning. Jag hade förberett olika exempel och övningar på temat. Men först värmde vi upp med elevernas favoriter: Dixit-kort. Och jag insåg att jag kunde kasta mina exempel all världens väg, för elevernas uppvärmningstexter innehöll bättre exempel på gestaltning.

I går jobbade vi med texter som de kommer att skicka till en tävling som Idus förlag anordnar – Barn välkomnar barn (för att välkomna nyanlända barn till Sverige). Vilka texter de skrev! Jag blev både rörd och glad över deras tankar och kreativitet. Givetvis hoppas jag att de alla kommer att vinna en plats i antologin som ska bli resultatet av tävlingen!

Jag berättade för mina elever att just det här med tävlingar kan vara ett utmärkt sätt att bli publicerad och känna på hur det är att vara författare. Själv deltog jag i min första tävling 2012, Fantastiknovelltävlingen. Hedersomnämnandet som jag fick där betydde väldigt mycket för mig och för mitt fortsatta skrivande. Jag fortsatte med andra tävlingar och blev publicerad i några antologier. Och nu har min första egna bok kommit ut. Jag är långtifrån den enda författaren som har börjat med tävlingar – om du har skrivarlängtan tycker jag att du ska testa själv!

Annons