Etiketter

DSC_2652.JPGMan kan studera dramaturgi på många sätt. Under våren har jag roat mig med att analysera allt från böcker (såklart!) till konserter och filmer. Nu i helgen fokuserar jag både tid och energi på Förklädd gud, en lyrisk svit av Lars-Erik Larsson (som faktiskt föddes här i Åkarp, tjoho!), med text av Hjalmar Gullberg. Musiken är vackert nationalromantisk och texten är något alldeles extra.

Jag sjunger Förklädd gud tillsammans med min kör och solisterna Rickard Söderberg och Laine Quist, ackompanjerade av fantastiska musiker. I morgon den 12 juni kl 20.00 kan ni se och höra oss i Uppåkra kyrka. Inträdet är gratis, men kom i tid, för det lär bli mer än fullt.

Samtidigt som jag sjunger den inte helt lättsjungna musiken passar jag på och lyssnar på hur verket är uppbyggt. Precis som i böcker finns tema och de återkommer då och då i musiken. Inledningen är så vacker att både ståpäls och tårar i ögonen utlovas och givetvis kommer det inledande temat tillbaka i sista satsen och knyter samman det hela. Precis som i en bok.

Som sopran är jag placerad långt ut på ena sidan. Jag står faktiskt så nära tjejen som spelar klarinett att jag kan sträcka ut handen och röra vid henne. Och jag är helt omsluten av musiken och lever genom hela den dramaturgiska kurvan under konserten. Kan inte bli bättre!

Annons