Etiketter

dsc_0528

Ja, det är den där tiden på året. Den tiden när det är dags att skriva en ny julnovell!

Det blir fjärde året i rad och jag har planerat för novellen ett tag. Idag sätter jag mig ner och skriver.

Det där med att skriva julnovell är riktigt kul. Trots att mina noveller så här långt skilt sig åt när det gäller genre finns det en gemensam nämnare när jag skriver dem – jag utgår från ett mer nära perspektiv än i mitt övriga skrivande. I förra årets julnovell var det till exempel jag som besvärades av att julens själ var inlåst i mitt badrum. I år blir det också ett oväntat möte, men av ett helt annat slag …

Julefrid, min julnovell från 2013, läste jag upp för fullsatt bibliotek på Läslusta här i Åkarp förra veckan. Många skrattade åt mamman som får nog av alla krav i december! När det gäller den här julnovellen vill jag dock understryka att jag inte har mycket gemensamt med huvudkaraktären, speciellt inte spridningen av magsjukan. Just for the record …

Annat man kan göra i december är att baka. Lussebullar till exempel. I dubbel sats. Jag har hela frysen full!

Titta in här igen och läs årets julnovell, kommer inom kort! Julstämning utlovas, på mitt eget sätt.

Annons