Etiketter

Igår ägde Barkulturkalaset rum för första gången i Trelleborg. Och snacka om att precis hela dagen fylldes av kulturkalas! Teater, musik, cirkusskola, sagor och berättande, allt det kunde avnjutas under dagen.

Jag höll i Sagoverkstan och blandade berättarstunder, där deltagarna tillsammans skapade berättelser, med sagostunder med Nypons lättlästa böcker. Under en av sagostunderna läste jag på svenska och Maysoon Basem Mohammad Ali på arabiska. Det blev helt magiskt!

DSC_0498

Under dagen funderade jag över hur ovanlig den här typen av festival är. Jag har tagit (och tar) med mina barn på en massa kulturaktiviteter, men oftast är det en sak i taget – en teaterpjäs, en film, en konsert. Jag har nog aldrig stött på ett sådant här utbud och en sådan blandning vid ett och samma tillfälle. Jag älskade varje sekund av det!

Författare håller allt som oftast till på bibliotek eller gör besök på skolor. Det kan vara nog så spännande, men det är långt bättre att blanda olika kulturformer på en festival av det här slaget. Piggsvinsteatern gjorde en enorm insats för kulturlivet i Trelleborg med Barnkulturkalaset. Jag hoppas att fler tänker i den här riktningen framöver.

DSC_0503

Så här glada var Micke och Ulrika från Piggsvinsteatern under Barnkulturkalaset. Och jag var minst lika glad. Förutom Sagoverkstan och de fina berättelser som skapades där fick jag också uppleva Skrotorkestern, Piggsvinsteaterns ungdomsgrupp och mycket annat. Och så kom jag till insikten att det är riktigt svårt att snurra tallrikar på pinne. Tydligen hade jag varken det tålamod som krävdes eller tillräckligt avslappnade handleder … Dagen var också fylld av möten och samtal med fantastiska personer. Och kramar från barnen som kom på berättar- och sagostunder. Det var nog bäst av allt …

Annons