Idag har jag lyssnat på massor av rävläten. Jag kan höra skillnad mellan en ung räv och en räv som vill para sig. Åtminstone i teorin. Och då kan man ju undra varför?

Jo, det här är den underbara planeten Research. När man skriver får man ägna (nästan) hur mycket tid som helst åt att leta reda på fakta som man behöver känna till när man skriver. Och just idag behövde jag veta hur en räv låter.

Jag är överlycklig över att så mycket information bara finns en googling bort. För hur hade jag fått reda på hur en räv låter utan internet? Jag ser mig själv huttrandes ute i en skog mitt i natten, med bara en termos med varm choklad till sällskap. Natt efter natt, utan minsta rävljud. Att vara en knapptryckning från informationen är så mycket enklare.

För övrigt håller jag på att finslipa andra boken om Mateo, som går under arbetsnamnet Något hemligt för tillfället.

 

Annons