Utan ord

”Jag vill inte ha dyslexi! Och jag vill inte börja i en ny skola!” skriker Mateo i början av Utan ord. Men så träffar han Bim, som har dyslexi hon med, och då känns det lite lättare. Det visar sig att de har en annan sak gemensamt också: de kan nämligen tala med djur. När Bim hittar en häst som mår dåligt vet de att de måste rädda den. Även om det är ett farligt uppdrag …

Lättläst är det nya svarta! Behovet av bra litteratur för exempelvis nyanlända och personer med läs- och skrivsvårigheter är stort. Men vad är egentligen lättläst? Vem läser lättläst? Och vad krävs för att skriva lättläst?

Hör Henny Holmqvist dela med sig av sina erfarenheter som förläggare på Nypon förlag, i samtal med mig, som kvällen till ära firar boksläppet av Utan ord, en lättläst bok för barn i mellanstadiet!

Tid: 7 september kl 19:00.

Plats: Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B, Malmö.

Fika? Ja, självklart bjuds det på fika!

Kvällen är ett arrangemang av Författarcentrum Syd. Se mer här och här. Den är öppen för alla, så snälla KOM och fira att Utan ord släpps!

Annons