Igår hölls det releasefest för Utan ord på Poeten på hörnet i Malmö! Och vilken härlig kväll det blev, trots regnet som föll utanför. Poeten var fylld till bredden – och extrastolar fick plockas fram i flera omgångar.

DSC_0388

Efter inledande kakbuffé samtalade jag och Henny Holmqvist från Nypon förlag om lättläst. Henny berättade om en genre som växer och som möter ett stort behov. Det är många som läser lättläst, allt från personer som har läs- och skrivsvårigheter och nyanlända till personer som av olika andra anledningar inte kan läsa svårare och mer omfattande böcker. Många är också intresserade av att skriva lättläst, det visade inte minst den höga koncentrationen författare i lokalen på!

DSC_0389

Henrik Johansson, författare och Författarcentrum Syds utsände, ställde sedan frågor till mig och jag fick bland annat berätta om Utan ord och hur det kom sig att jag började skriva den. Den berättar jag gärna här också: det var helt enkelt så att min kompis Malin och hennes barn drog med mig och mina barn på öppet hus på Djurens vänner. Och där, i en bur, satt en stor orange katt som hette Charlie. Han blev katten Charlie i boken! Sedan tidigare visste jag att jag ville skriva om barn som har dyslexi, så efter besöket på Djurens vänner satte jag mig ner och började skriva samma dag och Bim och Mateo kom till mig lika lätt som katten Charlie.

Jag återkommer med fler bilder … lyckades inte ta så många själv. Jag hade ju fullt upp med att prata på scen och med att signera böcker och prata med alla som kommit. Ett stort tack till min fina familj, mina härliga vänner, mina alltid lika stöttande författarkompisar, till Nypon och till alla andra som kom och lyssnade på oss! Tack, tack för en toppenkväll!

 

Annons