Etiketter

en obekväm uppföljare

Det finns många saker här i livet som känns jobbiga. Allt från att gå upp en tidig morgon, till sjukdom eller … det faktum att vi gemensamt håller på och förstör vår planet. Att vi gör mer fel än rätt när det gäller miljön är ingen nyhet. Men det är så obekvämt att tänka på det att vi helst låter bli.

Fast det får vi inte längre. Det KAN vi inte!

Nu i veckan har jag haft förmånen att lyssna på en föreläsning av Johan Rockström, professor i miljövetenskap och en av de kunnigaste personerna i hela världen när det gäller hållbar utveckling och planetens framtid. När han hade talat klart kunde jag inte säga något. Jag kunde faktiskt inte ens röra mig.

Igår såg jag Al Gores En obekväm uppföljare. Effekten var liknande. Fram tills jag läste recensionerna och såg att de fokuserade på att Al Gore lyftes fram för mycket i filmen. Men oj. Är det verkligen det vettigaste vi kan tala om efter att ha sett en film som med hela handen pekar på att vi måste stoppa utsläppen av koldioxid?

Nej, det är jobbigt och rent ut sagt jäkligt obekvämt – men vi måste börja tänka på det här nu. Börja agera. För i morgon är det för sent, inte bara för oss, utan för alla som kommer efter oss.

Och nej, det blir inte ett inlägg helt utan litteraturanknytning. För jag vill gärna tipsa om böckerna En obekväm sanning av Al Gore och Big World small planet av Johan Rockström och Mattias Klum. Läs dem. Och lyssna på Johan Rockstöms sommarprat.

Vi har något vi måste göra nu. Vi måste rädda vår planet.

 

 

 

Annons