Var är min drake? är en fråga som varje författare med intresse för fantastik ställer sig då och då. Eller borde ställa sig. För min del rör det sig den här gången inte om en karaktär i en berättelse, utan om en riktig drake.

Nåja, kanske inte helt riktig. Draken som har försvunnit är ganska stor, gjord i metall  och hemsläpad från Kina av mig själv. Jag tycker mycket om den och har haft den mitt sovrum i flera år.

Men nu är den alltså borta. Jag tror att den har försvunnit helt av sig själv. Jag la undan den innan jul till förmån för en tomte. I och för sig kommer jag inte riktigt ihåg var jag satte den, men det är inte speciellt betydelsefullt, för jag har letat överallt och draken är spårlöst försvunnen.

En del av er kanske tänker att jag börjar bli gammal och att jag bara glömt bort var jag satte den? Nej, nej, så är det givetvis inte. Själv tycker jag att det är mycket intressantare att tänka att draken är ute på egna äventyr. Att jag satte undan den, och att den inte gillade det, utan drog ut på byn i stället. Kanske har den under julhelgen skrämt ett antal personer här i Åkarp? Eller bringat dem tur, för det är ju det drakar är bäst på?

Hur som helst – draken, om du läser det här – kom gärna hem nu! Jag saknar dig bredvid min säng.

Annons