DSC_4253

Jag tycker inte att svenska är ett jättesvårt språk. Faktum är att grammatiken är ganska enkel, i alla fall om man jämför  med mitt andra språk, franskan. Men visst, det finns sådant som är svårt i svenskan också.

Uppenbarligen är det här med sin och deras jättesvårt. I alla fall om man frågar Aftonbladet. Ovan är en alldeles oretuscherad bild av en löpsedel från förra veckan. Den fick mig att tvärnita utanför Ica och dra upp mobilen. Jag tycker att den är riktigt intressant. Jag blir faktiskt till och med nyfiken på hur Mandelmanns kan tjäna pengar på någon annans tevesuccé.

Men inte så intresserad att jag vill köpa tidningen. Nej, för en tidning som inte har råd att hålla sig med personal som kan grunderna i svenska språket, den vill jag inte köpa. För jag hör till den gamla skolan som tycker att språket ska vara korrekt i tryckt media. På nätet har jag överseende med att det kan bli lite hur som helst, men jag tycker att tidningar spelar en viktig roll i samhället, både när det gäller rapportering och ett korrekt språk.

Och jag vet, visst blir det bara fel ibland. Jag gör själv knasiga fel stup i kvarten. Men jag sätter inte dem på en löpsedel. Snälla Aftonbladet – återanställ några korrekturläsare. Det var ingen bra idé att säga upp dem …

 

Annons