Etiketter

jagskriver_social_rod-1

Under några veckor är jag uppfylld av läsning av bidragen till skrivartävlingen Jag skriver i dina ord, arrangerad av Författarcentrum. Tillsammans med Therése Granwald, Kristoffer Flensmarck och Henrik Bromander utgör jag jurygrupp Syd.

Jag läser. Och läser om. Och jag njuter av texterna som gymnasieelever har skrivit, inspirerade av andra texter. De har utgått från allt från Kent till Edith Södergran, ofta med en kreativitet som är imponerande.

Jag kryper upp i fåtöljen och låter vårvintersolen värma mina ben genom fönstret. Sedan låter jag orden flöda över mig. Jag älskar att läsa texter skapade av barn och ungdom, för där finns en självklarhet och en styrka som ibland saknas i vuxnas texter. Trots att texterna ibland är så svarta och tunga att jag ryggar tillbaka finns det en stor glädje över orden, skapandet och livet.

Läs mer om tävlingen här! På fredag träffas vi i jurygruppen för att utse vår regions två bidrag. Spännande!

 

Annons