Etiketter

,

bokmässepodden

Sommaren är som gjord för att lyssna på poddar. Jag lyssnar när jag är ute och går med hunden, när jag slappar i skuggan, när jag ligger i solstolen (mycket slappande i värmen …). Jag lyssnar på allt möjligt, men den absoluta favoriten just nu är Bokmässepodden.

Kerstin Önnebo, kvinnan bakom fantastiska Skrivarpodden, har gjort ännu en podd om skrivande och böcker. Och Bokmässepodden är såå bra! Jag bara älskade avsnittet med Majgull Axelsson, jag tänker mig att det  var som att sitta hemma hos henne. Sedan lärde jag mig massor med Sara Lövestam och så upptäckte jag sent omsider Camilla Davidsson, sprang ut och köpte hennes Under vintergatans alla stjärnor och njöt av den under semestern. Perfekt uppvärmning inför Bokmässan i september. Och det finns fler än de här tre avsnitten, har bara inte hunnit lyssna på alla än!

Något annat att lyssna på är avsnittet Partners i skrivande som jag medverkar i tillsammans med min skrivarpartner Johan Carle. Finns på Skrivarpodden, leta efter avsnitt 102! Avsnitt 100 medverkar jag förresten också i, det spelades in under en jubileumsfest för Skrivarpodden i våras. Tänk, mer än 100 avsnitt om skrivande, här finns så otroligt mycket samlad kunskap om hantverket bakom en bok.

För min del blir det inte mer skrivande just idag. Inte för att jag vill klaga på värmen, men mina armar klibbar mot bordet och det är inte en känsla som väcker kreativiteten …

 

 

Annons