DSC_5839Jodå, det som händer på riktigt kan faktiskt överträffa alla de fantastiska äventyr som jag tycker om att läsa om i böcker av alla slag. Och verkligheten kan till och med överträffa de djuräventyr som jag skriver om i böckerna och Mateo och Bim. Det hände mig så sent som förra veckan.

Jag staplade trött nedför trappan på lördagsmorgonen och undrade varför vår hund Malia inte kom och mötte mig som vanligt. Då visade det sig att min man gått upp en stund tidigare och hittat henne i soffan – i full färd med att föda sina valpar! En hel vecka för tidigt.

Det var inte alls meningen att hon skulle föda hos oss, utan hemma hos uppfödaren. Men dit hann hon alltså inte. När jag kom upp hade mannen flyttat henne till en mindre ömtålig plats (jo, för vår soffa är ganska ny och vi tycker verkligen om den), en kartong med mjuka filtar, och där låg hon med fyra små valpar.

Jag fick vara med och se när ytterligare två valpar föddes och tog sina första andetag, när de kröp fram till Malias spenar och började dia. En fantastisk upplevelse!

Mateo och Bim i Utan ord och Något hemligt kan tala med djur och det är helt magiskt. Den här morgonen var också helt magiskt. Precis som resten av dagen, som jag tillbringade bredvid hundarnas kartong. Nu är Malia och de små hos uppfödaren och om åtta veckor när valparna är tillräckligt stora för nya hem kommer Malia tillbaka till oss. Vi längtar.

När jag tänker efter vad det här en så magisk stund att det inte alls är omöjligt att det kommer att gå att läsa om något liknande i en bok som jag skriver någon gång. Inte omöjligt alls.

DSC_5842

 

Annons