Funderar du över vad du ska ge i julklapp till moster, pappa, barnen? Och resten av tjocka släkten? Då har jag svaret: en bok, såklart!

Vilken bok, undrar du säkert. Ja, det beror såklart på person. Hämta inspiration och hitta den perfekta julklappen i Katedralskolans biblioteks jultipsjulkalender. 24 författare tipsar om 24 favoritböcker. Kan det bli bättre?

Jag finns med och tipsar om Vända världen rätt av Jennifer Niven, en suverän ungdomsbok. Läs mitt tips och dåliga rim (ber om ursäkt för det) i julkalendern!

Och på tal om suveräna ungdomsböcker. Har du läst Slutet av Mats Strandberg? Inte? Gör det! Världens oundvikliga undergång genom ögonen på två tonåringar och personerna runt dem. Mot slutet av boken läste jag bara en liten bit varje dag, för jag ville att boken skulle vara längre. Jag läste ut den för några kvällar sedan, och när jag läst sista sidan kände jag att jag inte kunde släppa den. Jag satt med den i handen och liksom klappade den, slog upp en sida här och var och läste lite till. Det är ovanligt att hitta sådana böcker!

Annons