Etiketter

Sjunga solo

Det finns mycket som är spännande när man är författare och ger ut böcker. Att få ett manus antaget, att se sin bok för första gången, att höra vad läsarna tycker om den. Och såklart att få höra vad BTJ (Bibliotekstjänst) säger om boken. Så här fint skriver BTJ om Sjunga solo:

Sjunga solo är en lättläst bok för ungdomar. Författaren Sofie Berthet, har tidigare gett ut ett par lättlästa barnböcker, en längre ungdomsroman och en handfull noveller. Sjunga solo handlar om Agnes och hennes bästis Elin. De har varit bästa vänner sedan förskolan trots att de är mycket olika. Elin har tjatat på Agnes att gå med i skolkören, men när hon till slut vågar och dessutom får ta över Elins solo blir Elin arg. Det är en fin liten berättelse om vänskap och hur svårt det kan vara att låta varandra växa och förändras och ändå fortsätta vara vänner. Texten är väl anpassad till det lättlästa formatet och har svårighetsgraden tre på förlagets fyragradiga skala. Som till alla Nypon förlags böcker finns ett högkvalitativt arbetsmaterial att hämta på förlagets hemsida, vilket underlättar användandet i undervisning. Boken bör därmed passa väl för läsovana barn och ungdomar i mellan- och högstadiet, dels för egen läsning och dels för att använda som underlag för diskussioner om vänskap i skolan.

Karin Alvehus, BTJ-häfte nr 7/19

 

Annons