Den där känslan. Ni vet. När man håller en alldeles ny bok i händerna för första gången. Jag stannar upp, drar in doften, bläddrar och känner på papper och pärm. Låter boken få bo in sig i min hand. Så här gör jag gärna med alla nya böcker. Andaktsfullt.

Men när det rör sig om mina egna böcker, som jag har levt med så länge. Då. Då är det gånger hundra. Minst. Fakta om agility har jag jobbat på i ett och ett halvt år. Fira lucia i ett år. Det är inte konstigt att jag blir alldeles till mig av att få hålla i dem för första gången. Så då står jag där. Luktar. Känner. Tittar.

Sedan gör jag något annat. Jag ber min hund Malia posera med böckerna. Det har hon gjort med mina fem senaste, så nog har det blivit tradition. Jag tror att hon tycker att det är lite konstigt. Men hon tycker så mycket om mig att hon är beredd att förlåta mig för att jag ber henne sitta stilla och dessutom lutar några böcker mot henne.

Nu är de här! Läs mer om Fakta om agility här. Och om serien Storgatan 12 och Fira lucia här. De finns att köpa på nätet!

 

 

Annons