agilityboken

Jag kunde inte vara gladare idag! Fakta om agility har fått ett absolut toppbetyg från BTJ, 5 av 5 möjliga! Maj-Britt Claesson uppmärksammar alla aspekter av boken, allt från innehåll till användbarhet. Så här skriver hon bland annat om texten: Här har hon på ett pedagogiskt och utmärkt sätt tagit sin an faktaboken, språket är rikt och layouten är spännande. Ja, sammantaget är det här en perfekt bok för alla som gillar hundar!

Och så här skriver hon om Alvas Axelssons bilder: Fotografen Alva Axelsson har lyckats fantastiskt bra med bilderna och läsaren kan verkligen uppleva hur roligt både hundar och ungdomar tycker det är att träna och tävla. Det här gör mig extra glad, för jag älskar verkligen Alvas bilder och vi har jobbat mycket med att få fram den rätta positiva känsla i bilderna. Att fota barn är svårt. Det är det att fota hundar också. Och Alva fotar barn plus hundar på ett helt suveränt sätt!

Dessutom uppmärksammar Maj-Britt även layouten: layouten är spännande. Den har min redaktör Sara Wåglin stått för med den äran! Här kommer hela omdömet:

Fakta om agility

Fakta om agility är en riktigt bra bok för alla hundintresserade barn och ungdomar. Den ingår i en serie med lättlästa och lärorika böcker för barn, ungdomar och vuxna. Här finns det viktigaste läsaren kan behöva veta om agility inför träning och tävling, men du kan också träna hemma i din egen närmiljö. Vi får veta mycket om olika typer av hinder och vilka regler som gäller. Agility är ett trevligt sätt att vara tillsammans med hunden på och det passar både stora och små hundar och alla raser, även blandraser får vara med och tävla. Fotografen Alva Axelsson har lyckats fantastiskt bra med bilderna och läsaren kan verkligen uppleva hur roligt både hundar och ungdomar tycker det är att träna och tävla. I bokens början finns en innehållsförteckning och i slutet finns ett användbart register. Författaren Sofie Berthet är inte bara författare utan även civilekonom och skrivpedagog. Hon har skrivit flera fantasyböcker för barn och ungdomar. Här har hon på ett pedagogiskt och utmärkt sätt tagit sin an faktaboken, språket är rikt och layouten är spännande. Ja, sammantaget är det här en perfekt bok för alla som gillar hundar! Helhetsbetyg 5 av 5.

Maj-Britt Claesson, BTJ-häfte nr 19/19

Annons