Börja skolan och MaliaIdag känns det verkligen som om sommaren är över. Värmen dröjer sig visserligen kvar lite grand, men det regnar och är så grått att jag vill tända lampor, fast det är mitt på eftermiddagen. Skolorna har börjat, jag är tillbaka på jobb och … jag var precis och hämtade paketet med höstens nya bok om Storgatan 12, Börja skolan!

Den blev så fin! Precis som de två första böckerna i serien är det Nils Olsson som har gjort det detaljrika omslaget. Som traditionen bjuder engagerade jag min hund Malia för första bilden på boken. Det som inte syns på bilden är hur ivrigt hon viftar på svansen. Jag är övertygad om att hon tycker att Börja skolan är en ovanligt intressant bok!

Börja skolan utspelar sig precis i dagarna, kan man säga: Nora njuter av de sista dagarna på sommarlovet. Hela familjen förbereder sig för att skolan ska börja. Nora är lite nervös, hon vet inte riktigt hur skolstarten är i Sverige. När hon följer sina barn till skolan den första dagen är hon lika spänd som de.

Är du nyfiken på Börja skolan? Den finns såklart att köpa hos Vilja förlag eller i internetbokhandeln!

Annons