Förra veckan var jag på besök på Gottsta skola. Under en hel förmiddag kändes det som om jag var på skolan, trots att jag inte lämnade mitt skrivbord. Och för eleverna var jag där nästan på riktigt, i jätteformat på deras tavla och nära den elev som pratade via en Ipad som lärarna bar runt i klassrummet.  Digitala författarbesök är verkligen helt fantastiska!

Sedan långt tillbaka hade jag bokat in ett besök hos klass 3 på Gottsta skola, vinnarna av julkalendertävlingen på Nypon förlag (därav ballongerna på bilden, jag fick ju fira dem ordentligt)! Men ju närmare besöket kom, desto klarare stod det – i dessa coronatiden skulle jag inte kunna resa 711 kilometer för att träffa dem ”på riktigt”. Så deras mentor Anna och jag gjorde upp planer för ett digitalt besök och testade dagen innan all utrustning.

Jag och klassen hade tre bra timmar tillsammans och hann allt möjligt: prata om vad en författare gör, om fantasi och om olika sorters böcker. Eleverna fick rita varsin teckning och skriva varsin text och jag fick svara på kluriga och smarta frågor som de hade förberett. Trots att jag satt framför min dator kändes det som om jag var med i klassen, jag fick till och med följa med ut på rast och sitta och prata och äta frukt med några elever.

Klass 3 på Gottsta skola och fantastiska mentorn Anna – ett stort tack för att jag fick komma på besök till er! Och grattis till vinsten än en gång!

Vill du och din klass få ett digitalt författarbesök? Hör av dig till mig på sofie.berthet(at)outlook.com

Annons