Som författare och julälskare har jag en stor fördel: jag kan börja mitt julfirande tidigare än vad andra kanske ”vågar” eller tycker är lämpligt. Novellen En annorlunda jul som finns i Min Hästs rykande färska julnummer (kom ut idag!) skrev jag nämligen redan i somras. Riktigt härligt att gå barfota på gräsmattan och tänka på julaftonsmorgon och snö.

Givetvis skrev jag halloweennovellen En sista hälsning för samma tidning ännu tidigare, för den var ju med i förra numret. Att uppleva årstider och högtider vid udda tillfällen är bara en av författandets många roliga sidor. Andra är att få hitta på platser, personer och till och med världar som inte finns på riktigt och sedan att få bestämma allt som ska hända.

Förra veckan skrev jag en novell med sommartema. Och jag tror nästan att det är ännu härligare att få känna solen på sin hud inomhus i november än att se snön falla i augusti …

När det gäller läsning slår nog julen som tema det mesta. Jag har redan nu mängder av besökare som läser mina julnoveller. Och givetvis kommer det en ny julnovell här även i år, fast i vanlig ordning skriver jag just den novellen under december. Jag måste ju få ha lite julmys i rätt månad också!

Annons