En ära och ett verkligt nöje var det att få prata om trender inom skrivande på SUD 2023 i Malmö. Den stora utvecklingsdagen för bibliotek besöks av mängder av drivna bibliotekarier från Skåne och Blekinge och det var så kul att få prata för och med dem (jag brukar säga att i nästa liv ska jag bli bibliotekarie, nu fick jag umgås med dem en hel dag).

Dessutom blev Malin Reimerthi från Lomma bibliotek, Magnus Hederström från Arlövs bibliotek och jag blev intervjuade på scen om de Skrivardagar som vi har genomfört tillsammans i Loma och Arlöv/Åkarp under det senaste dryga året. Det märktes att intresset för skrivarrangemang på biblioteken är stort, många kom fram och ville prata efteråt.

Jobbar du på bibliotek och är intresserad av att ta skrivandet till just ditt bibliotek? Hör av dig till mig, så planerar vi något bra tillsammans!

Som en liten spoiler kan jag avslöja att JA, intresset för skrivandet ökar! Undersökningar visar att var tredje svensk drömmer om att skriva en bok och många vill komma till skrivarrangemang på bibliotek.