AMI

I nästan tre veckor har jag lånat ett hav. Det ligger långt från mitt mörkblåa, ganska kalla, men ändå magiska hav i Skateholm och den familjevänliga plaskstranden i Lomma. Det ligger i en helt annan del av världen.

Mitt lånehav bjuder på stekande sol och sand lika vit och fin som potatismjöl. De gröna salta vågorna döljer rockor, vithajar och små hoppfiskar som förvandlar vattenytan till bubblorna i ett läskglas. Här lever dessutom nyfikna och glupska delfiner och hemlighetsfulla och klumpiga sjökor. Visste du förresten att man tror att sjökorna har gett upphov till våra berättelser om sjöjungfrur? Bara det …

Mitt lånehav ger så mycket solsken och döljer så många hemligheter. Vad finns egentligen under vattenytan? Vad lever i djupet? Eller ska jag säga vem? Min fantasi får fria tyglar när jag själv slappnar av på stranden.

Jag har redan bestämt att Parkå 3 ska utspela sig vid mitt lånehav vid den mexikanska golfen. Jag ser fram emot att i min fantasi träffa alla de figurer jag hitintills bara anat i det gröna havet och på den breda stranden.

Annons