Etiketter

, ,

Säkert visste du att det finns magiska platser, på riktigt?

Jag kom till en magisk plats för första gången på lågstadiet. Vi bodde ute på landet och min mamma körde mig dit så ofta jag ville. När jag kom in i den lilla lokalen i det gamla kommunhuset möttes jag av en rader av böcker och en bibliotekarie som varje gång hade letat fram något nytt, något som hon trodde kunde passa mig.

Sedan dess har jag besökt många bibliotek. Jag har flyttat runt mycket, men alltid skaffat mig ett kort på det lokala biblioteket. I Sverige och utomlands. Vissa har varit bra, andra mindre bra.

Nu bor jag i den lilla byn Åkarp. Här finns en också en magisk plats, faktiskt den allra bästa som jag har fått förmånen att besöka. Biblioteket här är inte jättestort, men det mesta finns här ändå. Och det som inte finns beställer de hjälpsamma bibliotekarierna hem.

Jag har gått igenom olika faser med Åkarps bibliotek. När jag precis flyttat till Åkarp, innan jag fick barn, slank jag in på biblioteket på vägen hem från jobb, det låg lämpligt nog nära tågstationen. Jag satte mig ner och läste en stund, letade nya böcker. När jag pluggade gick jag till biblioteket med mina litteraturlistor och bibliotekarierna hjälpte mig att beställa hem alla böcker som behövdes. När barnen kom började en ny fas, jag började låna hem böcker till någon annan än mig själv. Högvis. Och nu håller jag kurser i skrivande på biblioteket.

Jag går ofta på biblioteket. Jag går dit tillsammans med mina barn och jag går dit själv. Och jag får alltid fantastisk hjälp av bibliotekarierna, oberoende av vad jag letar efter. För mig är biblioteket i Åkarp en magisk plats, en portal till andra världar och nya upplevelser.

Har du någon magisk plats i ditt liv?

Annons