Etiketter

I förrgår såg jag den första tiggaren i Åkarp. I min lilla by, precis utanför ICA-affären, satt en man hopkrupen med en framsträckt pappersmugg. Världen har kommit hit och vi kan inte blunda längre.

Det är den 14 November och för bara en vecka sedan var det fortfarande meterologisk sommar här vid den skånska kusten. I november! Sommaren 2014 är den längsta sedan mätningarna startade på 1800-talet. Världen har kommit hit och vi kan inte blunda längre.

Jag skriver huvudsakligen fantastik, jag uppfinner världar och jag förgör världar, efter eget tycke. Men nu börjar min riktiga värld i vissa hänseenden likna mina fiktiva världar. När jag skapar de världarna överdriver jag ofta, jag hårddrar för att skapa effekt. Jag låter samhällen gå under och mina karaktärer drabbas av fruktansvärda naturrkatastrofer. Nu känns det som om min fantasi har flyttat in i min verklighet. Det händer mörka saker här hos oss också.

Vi kan inte blunda längre.

 

Annons