Etiketter

I dag gick jag från 17 Billy-bokhyllor i olika utföranden till 18. Lite skrämmande, eller hur?

När jag tänker efter använder vi våra bokhyllor (de finns i nästan alla husets rum!) till annan förvaring också. Spel, foton, filmer, musik, pärmar. Men mest innehåller de böcker.

Att köpa en bokhylla till är en typisk kortsiktig lösning på ett lyxproblem. Jag har för många böcker. Fast jag är en trogen kund på biblioteket i Åkarp vill jag ändå köpa vissa böcker. De måste stå någonstans. Och de är många.

Dessutom har jag väldigt svårt att göra mig av med gamla böcker. Även om jag inte tänker läsa om dem och de ärligt talat var ganska dåliga första gången jag läste dem. Ja, jag vet, det är ett problem.

Dagens nya bokhylla fyllde jag med skrivprojekt av olika slag. Det blev jättebra. Sedan möblerade jag om i en annan bokhylla och lyckades faktiskt skapa lite plats till de böcker som jag förväntar mig få i julklapp. Fast bara ovanpå de böcker som redan står där. Men ändå.

Jag känner mig redo för julen nu.

Förresten tycker jag att Ikea borde ge trogna Billy-köpare en kostnadsfri bokhylla för vart tionde Billy-köp. Det vore inte mer än rätt.

Annons