Etiketter

, ,

När ens älskade barn har misstänkt blindtarmsinflammation och jag igår på kvällskvisten var tvungen sätta kursen mot akuten, vad packade jag då ner?

Tandborste, tandkräm, pyjamas  och Nintendo till sonen. Check, så långt är det full pott. En Kalle Anka och en bok till honom, mycket bra.

Sedan blev det lite knepigare. En tandborste till mig och tvål och kräm till ansiktet, också väldigt användbart. Sen kommer:

  • Guidebok till Florida.
  • Pocket Gatukatten Bob, började läsa den dagen innan och den är lagom lättsmält för en sjukhusvistelse.
  • Biblioteksbok Som om jag vore fantastisk, Sofia Nordins tredje del i en dystopisk serie för ungdomar, precis nyutkommen och hett efterlängtad av mig. Av en händelse upphämtad på bibblan samma dag.
  • Ett anteckningsblock och penna, för skrivande.

Allt det här är väldigt bra saker att ha när man ska sova med sin son på sjukhus. Men vad missade den här författarmamman då? Jo, en handduk hade varit schysst. Och en pyjamas till mig. För att inte tala om en hårborste.

Personalen på barnkirurgen i Lund avd 65 är i sanning och på många sätt änglar, så jag fick låna handduk och pyjamas. Tjoho för en natt i landstingets skjorta, det kanske kan lära mig att packa bättre till nästa gång. Håret redde jag ut med fingrarna och blev misstänkt lik Ronja Rövardotter.

Som tur var blev det ingen operation för sonen, vi kom hem drygt femton timmar senare. Han hade på något sätt knockats för andra gången av influensan som hela familjen hade veckan innan, men nu hade den satt sig i körtlarna i magen alternativt i lungorna, det är fortfarande ett mysterium.

Och jag anser mig tillfälligt slagen av influensan. Förra veckan blev det sådär med skrivandet, det var ingen höjdare att jobba med feber i kroppen, men jag åstadkom ändå femton sidor. Den här veckan har en enorm trötthet och sjukhusvistelsen helt satt stopp för mina planerade tjugo sidor i veckan på Tunnlar. Vi får se hur helgen blir, men jag tror att jag tar tillfällig paus från mitt skrivarkrav och vilar i helgen. Så får det bli nya tag nästa vecka i stället. Nu ska jag dra mig tillbaka till min säng och sova minst tolv timmar, det finns behov av det efter en vaknatt på sjukhuset. Gonatt!

Förresten, Som om jag vore fantastisk var klart läsvärd. Jag har såklart redan läst ut den …

 

Annons