den-roda-pyramiden

I fredags kom ett tjockt paket från Förlagssystem med posten. Jag slet genast upp det. Det gör jag med alla paket från Förlagssystem, de distribuerar böcker från förlag, bokklubbar etc. Det är liksom alltid ett gott tecken och en bra dag när jag får en bok därifrån.

JAAA! I paketet låg Modernistas nya bok av Rick Riordan, Den röda pyramiden. Den har jag och mina barn sett fram emot sedan jag för ett halvår sedan fick reda på att Modernista skulle ge ut den. Vi har läst alla fem böckerna om Percy Jackson högt och vi formligen ÄLSKADE varje sida. Äventyr, humor, spänning, Rick Riordan kan verkligen skriva!

På kvällen läste vi slut Pax – Nidstången av Åsa Nilsson och Ingela Korsell. Det var spännande och det var alls ingen dålig bok. Men ändå. Vi hade alla tankarna på den tjocka boken som låg bredvid sängen. Egentligen borde vi ha gått och lagt oss efter Nidstången, vi var trötta efter sjukhusäventyret och det var faktiskt läggdags. Men.

Vi läste första kapitlet i Den röda pyramiden, som var härligt långt. Och vår spontana reaktion var: wow! Igår bytte vi läsning mot mellon, men ikväll är alla beredda på att gå och lägga sig extra tidigt, så att vi hinner läsa massor.

Annons