Etiketter

DSC_0482

Under det senaste året har jag pluggat till skrivpedagog på Skurups Folkhögskola. Tillsammans med femton andra skrivande själar har jag arbetat med mina egna texter. Och med andras.

Jag gillar verkligen att vara skrivpedagog! Att upptäcka en text, att läsa den och se både dess förtjänster och det som kan bli bättre. Arbetet med andras texter under det senaste året har gjort mig till en bättre skrivpedagog. Och till en bättre författare. För genom andras texter lär jag känna mina egna.

Mitt bästa tips till dig som skriver kommer här: hitta andra i samma situation! Byt texter, jobba med respons och konstruktiv kritik. Det är det bästa du kan ge din text!

Det är med vemod jag säger hejdå till mina skrivarkompisar på Skrivpedagogen. Vi har haft ett fantastiskt år med intensivt umgänge via en webbaserad plattform för distansstudier. Och så har vi träffats fem gånger under året, två dagar vid varje tillfälle.

Men det är inte adjö, det är på återseende. Vi kommer att hålla kontakten. Och vi kommer att gå på varandras releasefester!

Annons