Etiketter

DSC_0489

Under det senaste läsåret har jag undervisat en grupp barn och ungdomar i skrivande på Kulturskolan i Burlövs kommun. Vi har samlats varje vecka och jag har fått ta del av de mest fantastiska texter. Rörande, spännande, roliga, skrämmande.

Varje vecka har de låtit kreativiteten flöda i övningar som jag har tagit fram eller hittat på. De har skrivit spökhistorier, dikter, dialoger, berättelser om djur och tusen andra saker, japanska haiku och till och med provat på found poems.

Jag har samlat en del av deras texter i en innehållsrik liten bok på drygt 60 sidor. Barnen fick tre exemplar var idag på vår avslutning och vi firade boksläppet med kladdkaksmuffins och grädde. Boken kommer inom kort att finnas till utlåning på biblioteken i Åkarp och Arlöv. Låna den gärna, den är fantastisk!

Några av mina elever överraskade mig med vackra blommor och choklad. Och det finaste kort en skrivpedagog kan önska: ”Världens bästa skrivlärare någonsin. Tack för denna termin. Vi ses nästa termin Sofie.” Behöver jag säga att jag blev så rörd att jag fick tårar i ögonen?

DSC_0492

 

Annons