Etiketter

, ,

DSC_0807

Jodå, jag är fortfarande här! Fast nu under sommaren har jag tagit en paus från bloggandet och i stället ägnat mig åt semester, research för kommande manus och bokinköp i USA. Och så har det blivit en hel del jobb och redigering också.

Något som jag är mycket nöjd med är de 11 kilo böcker som jag tog hem från Florida. Vän av ordning undrar hur jag fick ner så många kilo i packningen. Och jag kan lyckligt tipsa om vikten av att välja rätt flygbolag. Jag och familjen flög nämligen med British Airways och hos dem får man ha en vanlig resväska på 23 kilo, ett handbagage (typ liten rullväska) på 23 kilo och ett personal item (typ handväska) på 23 kilo.

Det är svårt att komma upp i 23 kilos vikt i handväskan, om man inte transporterar guldtackor och det tvivlar jag på att man får göra på en reguljär flygning. Men jag fyllde mitt handbagage med böcker, böcker och böcker. Sisådär 11 kilo härlig, dystopisk YA. Böckerna har nu flyttat in i min bokhylla och jag går förbi många gånger om dagen och beundrar dem. Och så plockar jag ut en bok i taget och slukar den.

De flesta av böckerna hittade jag i bästa bokhandeln någonsin – Barnes & Nobles i Sarasota. Jag klev in genom dörrarna och visste med en gång att jag ville stanna för alltid. Jag frågade till och med en anställd om de inte möjligen hade övernattningsevent i affären. Hon tittade på mig som om jag vore galen.

Men allvarligt. Bokhandeln var enorm. Och den hade den största YA-avdelning jag någonsin sett. Personalen var ytterst hjälpsam och vänlig. Jag hade kunnat köpa 11 kilo böcker till. Minst.

Annons