Etiketter

DSC_1051

Jag är föddes på Söderslätt och växte upp på en gård några kilometer från havet. Årstiderna var alltid väldigt viktiga för mig. På våren såddes det, på sensommaren var det dags för skörd.

Oron inför skörden var alltid stor. Skulle den bli bra? Skulle säden förstöras av häftiga eller långvariga regn eller skulle det komma lagom mycket nederbörd? Skulle det nödvändiga torra vädret vid skörd hålla i sig?

Spänningen kulminerade när tröskorna rullade fram över åkrarna, omgivna av skyar av damm och en doft av mogen säd. Och sedan … lättnaden. Skörden var bärgad ännu ett år.

Häromdagen stötte jag på en tröska på min morgonpromenad (nåja, förmiddag var det kanske). Jag sände en tanke till lantbrukaren och hoppades att hen skulle bli nöjd med årets skörd.

Själv är jag nöjd med arbetet med Dimensioner. Jag har under sommaren arbetat med manuset och nu är det snart skördetid för mig. Manuset är korrat och har gått iväg till tryckeri. Jag väntar nu på min skörd – att få se boken på riktigt och såklart på att få höra vad läsarna tycker! Bara en månad kvar, sedan finns den i butik!

Annons