Etiketter

DSC_1837

Lagom till jul köpte jag en ny leksak – en Letto Frontlight. Min första läsplatta! Ja, för jag är så gammeldags att jag hitintills helst läst pappersböcker och dessutom samlar jag gärna dem i mina fler-än-jag-vill-räkna bokhyllor.

På plussidan står storleken, vikten (den är verkligen jättelätt!) och att jag köpt ett snyggt rött fodral. Dessutom är den strålande när dottern inte kan somna och jag ligger bredvid henne i sängen – då kan jag läsa samtidigt, utan att behöva tända lampan.

På minussidan måste jag erkänna jag ännu inte hunnit ladda ner böcker till den, utan nöjt mig med att läsa novellerna som redan var laddade på den. En viss tröskel att ta sig över, således.  Och när jag läst har jag inte kommit överens om sidräkningen. En sida varar i flera sidor (bläddringar)och när det verkligen är en ny (bok)sida blinkar texten till i negativ text. Jag vet att det ska vara så, men jag tycker att det känns konstigt. Blinkandet stör mig rentav, men det är förhoppningsvis en vanesak. Men jag tycker ändå att man borde ha ett annat sätt att räkna läsning på en läsplatta, för antalet sidor känns inte längre relevant. Procent läst och kvar av boken/kapitlet eller något liknande?

Hur som helst ser jag fram emot att stifta närmare bekantskap med min lilla Letto och ta med den på resor. Den är så smidig att jag till och med får ner den min minsta handväska. Imponerande …

Annons