Etiketter

,

DSC_1880Det är inte det att jag inte vill skriva. Det är mer att jag inte har tid just nu. Den här veckan var det konferens på jobb och jag jobbade därför fem dagar på E.ON i stället för tre. Torsdagen och fredagen var jag på konferens i stället för att skriva. Långa, givande dagar och dessutom så la jag mycket energi på min rollfigur i ett Murder Mystery-spel på torsdagskvällen. Jag blev bortskämda och odrägliga Nathalie i 20-talets Boston. Och vann priset för kvällens bästa skådespelare! Vilken kväll! Fast egentligen var det bara en annan sida av författandet – att skapa karaktärer gör jag ju hela tiden. Även om det sällan blir så handgripligt att jag ligger på golvet och gråter över min skjutne bror eller skriker på min kompis rival …

Nu i helgen hade jag tänkt redigera delar av Kinatjejen, ett manus under skapande. Först skulle jag bara åka lite pulka. Det var jätteroligt, solen sken, snön gnistrade och jag och barnen var kvittrande glada när vi åkte upp och ner för backen. Ända tills jag, pulka och kaninhål blev en olycklig kombination. Har suttit med benet högt, tyckt synd om mig och surfat på semesterboenden hela eftermiddagen. Nu haltar jag omkring och känner efter hur foten känns. Tänker att jag kommer att använda den här känslan i en text någon gång i framtiden. (Nästan) alla erfarenheter är bra ur skrivarsynpunkt.

Något annat som jag pysslat med i stället för att skriva är skisser. Jag tycker om att rita saker som är viktiga i mina böcker. Den här gången blev det dörren som leder ner i tunnlarna i Tunnlar. Att gå igenom den är läskigt, så den fick bli riktigt svart och hotfull …

Annons