Etiketter

, ,

DSC_2364

Ja, jag vet att Litteralund var förra veckan, men ibland hinner jag inte riktigt med … Oberoende av mitt sena bloggande var kvällen då priserna i årets skrivartävling delades ut fantastisk! Mängder av ungdomar, några föräldrar och så tre av jurymedlemmarna (jag, Anette Eggert och Hedvig Wrede) samlades på Stenkrossen i Lund. Jag och de andra jurymedlemmarna läste upp juryns omdöme och sedan spelade Unga Mån från Månteatern upp de tre vinnande bidragen. Det var verkligen en upplevelse!

DSC_2355.JPG

Vinnarna 2016 firades med presentpåsar och rungande applåder:

1:a pris: Hanna Almgren med När bestarna föll över Molching (till höger på översta bilden)

2:a pris: Lovisa Larsson med Jag vill visa dig något

3:e pris: Emma-Karin Rehnman med Låt hoppet fara (till vänster på översta bilden)

Utöver Litteralund har jag hunnit med ungefär följande den gångna veckan: arbete med Tunnlar, feed-back från tre testläsare på ett lättläst manus, Öppet hus på Kulturskolan, där barn fick prova på att skapa berättelser tillsammans med mig, och mycket annat.

Och en sak till – en dramatisk gasläcka på vår lilla gata i Åkarp. Här får vi fiber just nu och jag misstänker att entreprenörerna gräver ungefär som de kör (dvs FORT). Och då råkade en gasledning vara i vägen. Flera hus blev evakuerade och det var på hela taget ganska stort. Det är sällan det händer så mycket över huvud taget här på Byvägen, nämligen.

Jag hoppas att nästa vecka blir lite mindre dramatisk. Och att jag kan få till lite mer skrivtid! Det önskar jag mig i och för sig alla veckor …

 

 

 

 

Annons